Lanternefest

Lanternefest

Høsten er her og november har igjen meldt sin ankomst. Dagene blir mørkere og det var tirsdag kveld tid for lanternefest på skolen.

Hvorfor feirer vi egentlig lanternefest? Verden over markerer steinerskolene overgangen fra høst til vinter. Lanternesanger synges og nydelige kaker blir bakt. Sankt Martin av Tours, ble født i Ungarn ca år 315. Martin var en legende som beskyttet fattige og utstøtte i samfunnet. Historien forteller om Martin som ga halvparten av kappen sin til en tigger som frøs, hvor Kristus viste seg for ham kledt i tiggerens kappe. Historien formidler en tanke om nestekjærlighet og det og ta vare på hverandre. Videre kan du lese historien om sankt Martin.

Bildegalleri lanternefest

001I november er sommerens lyse kvelder er forbi, og mørketiden er en realitet. Derfor trenger vi lys som kan brenne for oss i mørket. Men vi kan kanskje også oppleve at vi trenger å tenne et lys inne i oss, også, et som lyser for oss og viser vei gjennom mørketiden. Det er gammel skikk å lage en lanterne eller en lykt i forbindelse med sommerens slutt. I Sønderjylland og på de britiske øyer brukte man en uthulet kålrot, og dette var opprinnelsen til gresskarlykten (more…)