Det hendte i de dager, eller for å være mer nøyaktig, det hendte 9. desember 2018. Da gikk det årlige julemarkedet på Steinerskolen i Indre Østfold av stabelen. Det hadde gått gjetord over det ganske land om dette fantastiske arrangementet, som samlet flere hundre besøkende hvert år. Med bord som bugnet av de utroligste ting. 

Det var hjemmelaget mat, strikketøy, kaker på fat og en atmosfære som ville tatt pusten fra de fleste. I gangene strømmet det barn og voksne i alle aldre for å få oppleve dette årlige vidunderet, og for å kunne se med egne øyne hva elevene hadde laget. Der var tegninger, pyntede stoler, musikk og sang, det var dukketeater og pianoets klang. 

I et rom var det kranser og et himmelsk tre, i et annet var det kaker og mye mer enn det. Ute gikk gampen med barn på rygg, noen passet på, så man følte seg trygg. Rundt bålet satt mange og koste seg med sveler, noen slappet av mens andre drakk gløgg.

I storsalen var det pyntet til fest, der var det alt et hjerte kunne ønske seg. Det var mat og drikke, pyntede bord under en himmel full av stjerner og elever som fikk hjertet til å briste og tårer til å dryppe med sin fine sang. Det var nesten som englene kom på besøk, denne gang. Nå er det ett år til neste julemarked, så fikk dere ikke besøkt oss denne gangen, så håper vi å se deg i 2019.

Og husk, det er alltid 2. søndag i advent.

En stor takk til alle som bidro til å lage et fantastisk julemarked!